Eldritch

INFORMATION

The Sisters of Mercy je britanski gotik rok bend koji je formiran 1980. u Lidsu, u Engleskoj. Nakon postizanja ranog uspeha u andergraund krugovima, bend je imao komercijalni proboj sredinom 1980-ih i održavao ga do sredine 1990-ih, kada su prestali da objavljuju nova izdanja u znak protesta protiv njihove izdavačke kuće. Trenutno bend održava samo turneje.
Bend ima tri objavljena studijska albuma, od kojih je poslednji bio izdat 1990. Svaki album je snimljen sa drugom postavom, osim pevača i kompozitora Endrua Eldriča (Andrew Eldritch) i ritam mašine zvane doktor Avalanš (Doktor Avalanche) koji su jedini stalni članovi benda. Eldrič i Avalanš takođe su bili uključeni u The Sisterhood, sajd-projekat nastao usled Eldričevog spora sa bivšim članovima.
Bend je prestao sa snimanjem muzike 1994. kada su otpočeli štrajk protiv njihove producentske kuće Tajm Vorner (Time Warner), koju su optužili za uskraćivanje honorara i nesposobnost. Iako ih je Tajm Vorner razrešio ugovora 1997. godine, nisu potpisali ugovor sa drugom kućom i odlučili su da ne izdaju nezavisno, uprkos brojnim novim pesmama koje izvode na svojim koncertima.
Od 1985, kada su ostali članovi originalnog benda otišli, The Sisters of Mercy je postao sredstvo umetničkog izražavanja Endrua Eldriča. Bivši članovi grupe su osnovali bendove Ghost Dance i The Mission.

ARTIST PHOTO

ALBUMS