Kid Frost

INFORMATION

Born In : Windsor California U S
Occupation(s) : Rapper songwriter record producer

Ser Čarls Spenser Čaplin (engl. Sir Charles Spencer Chaplin), poznat kao Čarli Čaplin ili ranije kao Šarlo Akrobata (London, 16. april 1889 – Vevej, 25. decembar 1977), bio je engleski filmski režiser, glumac, scenarista i producent britanskog porekla, jedan od najvećih komičara svih vremena.
Vešto je vladao mimikom i slepstik komedijom. Njegove komedije su mešavina vodvilja, pantomime, improvizacije i cirkusa.Jedan je od pionira kinematografije i najvećih sineasta svih vremena. Neobično je zaslužan za širenje popularnosti filma i za njegovo priznanje u sferama tradicionalne kulture. Njegov izvorni humanizam formiran u periodu teške mladosti izražen je u liku dobroćudne skitnice Čarlija čija je dobrota prema okolini srazmerna njenim zlim namerama. Učinio je da svima postane jasna snaga filmskog govora i njegova moć u afirmaciji univerzalnih i trajnih ljudskih vrednosti.
Napustivši Sjedinjene Države od 1952. godine je živeo u Evropi, uglavnom u Švajcarskoj. U tom periodu je ostvario mali broj svojih zamisli. U Sjedinjene Države se vratio 1972. godine jer je nagrađen Oskarom za životno delo. Dobitnik je Oskara za najbolju muziku za film ”Svetlosti pozornice” iz 1973. godine, i dva počasna Oskara. Njegovim najpoznatijim filmom se smatra Veliki diktator iz 1940. godine.
Američki filmski institut ga je stavio na deseto mesto na listi 100 najvećih glumaca dvadesetog veka.Čarli Čaplin je jedno od najprepoznatljivijih lica u istoriji filma. Najveća je filmska zvezda do kraja dvadesetih godina dvadesetog veka.

ARTIST PHOTO

ALBUMS

LYRICS

2. La Raza

ADVERTISEMENT