Kid Ink

INFORMATION

Born In : Los Angeles California U S
Occupation(s) : hlist Rapper singer songwriter record producer

Kendrik Lamar Dakvort (engl. Kendrick Lamar Duckworth rođen 17. juna 1987.) je američki reper i tekstopisac. Rođen i odgajan u Komptonu, Kaliforniji, započeo je svoju muzičku karijeru kao tinejdžer pod umetničkim imenom K-Dot (engl. K-Dot), izbacivajući miksetu koja je dobila lokalnu pažnju i dovela do njegovog potpisivanja sa nezavisnom indi izdavačkom kućom Top Davg Entertejnment (TDE) (engl. Top Dawg Entertainment (TDE)). Počeo je da dobija popularnost u 2010. godini, posle njegovog albuma , Overly Dedicated. Sledeće godine, Lamar nezavisno izbacuje njegov prvi studio album, Section.80, u kome se nalazio njegov debi singl, “HiiiPoWeR”. Za to vreme, nakupio je veliko internet praćenje i sarađivao je sa nekoliko umetnika u hip hop industriji , uključujući De Gejm, Snup Dog i Busta Rajm.
Njegov album, good kid, m.A.A.d city,je izbačen u 2012. godini od strane TDE, Aftermat i Interskop Rekords i imao je veliki uspeh . Ovaj singl se našao na 2 mestu na američkoj listi Bilbord 200 i kasnije je dobio platinum sertifikat od strane Izdavačke Industrijske Organizacije Amerike (IIOA) (engl. Recording Industry Association of America (RIAA)). U tom albumu su se nalazile njegove pesme koje su bile na listi top 40 singlova “Swimming Pools (Drank)”, “Bitch, Don’t Kill My Vibe”, i “Poetic Justice”. Lamar je osvojio svoju prvu Grami nagradu za “i”, glavni singl iz njegovog veoma uspešnog trećeg albuma To Pimp a Butterfly (2015). Album se bazirao na muzičkim stilovima fri džez, funk, sol, debitovao je na vrhu tabela u Americi i Velikoj Britaniji, i osvojio je “Gremi nagradu za najbolji rep album” na 58 godišljim Grami Nagradama. U 2016., Lamar izbacuje untitled unmastered., kolekciju ne izbačenih demoa koji su nastali za vreme snimanja albuma Butterfly. Izbacio je i četvrti album DAMN. u 2017. godini; njen vodeći singl “Humble” bio je na vrhu Bilbord Hot 100.
Lamar je osvojio veliki broj nagrada tokom svoje karijere, uključujući sedam Grami nagrada. Rane 2013. godine, MTV (engl. MTV) je nazvao Lamara “Najboljim Msijom u Igri” , na njihovoj godišnjoj listi. Tajm (engl. Time) je nazvao Lamarom jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu u 2016. godini. Pored njegove solo karijere, Lamar je poznat i kao član hip hop super grupe Blek Hipi (engl. Black Hippy).

ARTIST PHOTO

ALBUMS