Mikki

INFORMATION

Majami (engl. Miami) grad je smešten u jugoistočnom delu američke savezne države Floride. Majami je drugi najveći grad na Floridi, ali i najveći grad i sedište okruga Majami-Dejd. Takođe je najveći grad u metropolitanskom područu južne Floride, koje se sastoji od okruga Majami-Dejd, Brouvard i Palm Bič, i najveće metropolitansko područje u jugoistočnom delu SAD.
Majami je kao grad službeno osnovan 28. jula 1896. s populacijom nešto većom od 300 stanovnika. Godine 1940. u gradu je živelo 172.172 stanovnika, a prema popisu stanovništva iz 2000. grad je imao 362.470 stanovnika dok je njegovo šire metropolitansko područje imalo populaciju veću od 5 miliona. Po popisu stanovništva iz 2010. u njemu je živelo 399.457 stanovnika.
Veliki porast broja stanovnika posljednjih godina rezultat je migracija unutar SAD, kao i imigracije.
Šire područe Majamija mesto je gde se susreću brojne kulture i nalazi se pod snažnim uticajem velike populacije etničkih Latinoamerikanaca i karipskih ostrvaca od kojih su mnogi izvorni govornici španskog i haićanskog jezika.
Važnost regije kao međunarodnog finansijskog i kulturalnog središta digla je Majami do statusa svetskog grada, a uz Atlantu grad je jedno od najvažnijih poslovnih središta u jugoistočnom delu SAD.

ARTIST PHOTO

ALBUMS

ADVERTISEMENT