Miranda Cosgrove

INFORMATION

Born In : Los Angeles Los Angeles California U S
Occupation(s) : Actress singer songwriter

Gravitacija (engl. Gravity) američko–britanska je filmska drama sa elementima psihološkog trilera, koju je režirao Alfonso Kuaron, a čija je svetska premijera bila održana na Filmskom festivalu u Veneciji 2013. godine. Kuaron je takođe scenarista, producent i montažer filma. U glavnoj ulozi je Sandra Bulok, koja je jedina protagonistkinja u poslednjih šezdeset minuta filma. Bulokova, najplaćenija glumica 2012, izabrana je nakon višemesečnog traganja za glavnom glumicom. Zahvaljujući ulozi u Gravitaciji, glumica je čak 2013. i 2014. godine zadržala prvo mesto na listi najplaćenijih u Holivudu, sa zaradom od 51 milion dolara.
Gravitacija je dugoočekivani visokobudžetni projekat, koji je najavljivan kao vrhunsko ostvarenje o borbi za život po svaku cenu, čak i kada taj život postane gorak i besmislen. Pored toga, smatra se da je tehnički i vizuelno najsavremeniji film snimljen do 2013. godine, i da gledaocima pruža osećaj kao da su zaista u svemiru. Sa ocenom 8.4 na filmskom internet–portalu IMDb to je najbolje ocenjeni film u karijeri Bulokove, a po mišljenju kritičara, eksperata i urednika filmskih portala i magazina to je najbolji film 2013. godine.
Film je nagrađen sa sedam Oskara (od deset nominacija), i to sa šest u tehničkim kategorijama, kao i Oskarom za najboljeg reditelja. Međutim, Oskara za najbolji film 2013. godine dobila je drama 12 godina ropstva, dok je Oskar za najbolju glavnu glumicu, umesto Bulokovoj, otišao u ruke Kejt Blančet, za ulogu u filmu Nesrećna Džasmin.

ARTIST PHOTO

ALBUMS